Hvordan sammenligner du realkreditrenter i dag?

De historisk lave realkreditrenter i dag indikerer, at markedet endelig er ved at komme over boligboblen. Renten for 30-årige fastforrentede realkreditlån, 5-årige rentetilpasningslån og Jumbo-realkreditlån faldt alle dramatisk. Hvad er den bedste måde at sammenligne realkreditrenter på? Vi giver dig nogle nyttige tips til, hvordan du shopper rundt og træffer informerede beslutninger. Imidlertid vil ikke alle långivere være ens!
Fastforrentede 30-årige realkreditlån til en lav rente er faldet til et rekordlavt niveau.

Den gennemsnitlige 30-årige fastforrentede realkreditbetaling er 0,8 point. Renten på 30-årige fastforrentede realkreditlån er dog stadig meget lav sammenlignet med for et år siden. Rentetilpasningsrenterne er faldet, hvilket gør dem mere attraktive for folk, der ønsker at refinansiere. Selvom 30-årige fastforrentede realkreditlån stadig er den mest foretrukne type realkreditlån, har de en tendens til at være dyrere end justerbare realkreditlån.

En månedlig betaling på $ 510 for et fastforrentet realkreditlån på $ 300,000 til 4% ville koste dig. En 15-årig realkreditbetaling koster dig $ 510 pr. Måned. Renten vil dog være lavere i løbet af lånets levetid, og din egenkapital vil vokse meget hurtigere. En 5-årig ARM har en gennemsnitlig sats på 4.12 procent. Det er et fald på 11 basispoint i forhold til ugen før.
Inflationen for 5-årige rentetilpasningslån faldt med 5%

Mens realkreditrenterne faldt i denne uge, faldt gennemsnittet for de 30-årige og 15-årige fastforrentede realkreditlån endnu mere. Renten på det 5-årige rentetilpasningslån steg med 0,4 procent til 4,29 procent fra 2,45 procent året før. Selvom de seneste data om rentetilpasningslån ikke altid er de bedste for låntagere, er de stadig ikke forfærdelige.

Realkreditrenterne er steget støt de seneste måneder og nåede et højdepunkt på seks procent i juni. I juni faldt renterne dog tilbage i intervallet på fem procent, da Federal Reserve mødtes. Renterne forventes at stige i juli og i løbet af de næste par måneder. Inflationen har dog drevet renterne op. Du skal være glad for, at priserne stiger nu, og du har råd til at købe et hjem.
Jumbo realkreditrenter er faldet

Siden begyndelsen af 2012 er jumbo-realkreditrenten faldet til sit laveste niveau. Dette har ført til, at flere låntagere modtager disse lån. Selvom jumbo-realkreditrenten er højere end det gennemsnitlige 30-årige fastforrentede realkreditlån, er de stadig lavere end medianrenten for overensstemmende lån. Overensstemmende lån er inden for rækkevidde af statsstøttede giganter. Dette har forårsaget en massiv stigning i jumbo-realkreditsecuritisering til næsten 48 milliarder dollars i 2021. Det er næsten dobbelt så mange som i 2017 og det højeste siden 2007.

Det 15-årige gennemsnit af jumbolån faldt til under tærsklen på 5% i oktober. Dette er tre tiendedele point mindre end den sats, der blev registreret to uger før. De 15-årige satser var på 5,41%, deres højeste punkt siden 2008. I samme uge faldt de 30-årige gennemsnitlige jumbo-realkreditrenter med 12 basispoint til 5,07 pct. Disse satser har været under 5,07% i næsten et årti.